You are currently viewing Samenvatting – Royal African Durbar Feest 2016

Samenvatting – Royal African Durbar Feest 2016

Afgelopen zaterdag 10 september 2016 heeft er in Den Haag een spetterende editie van de Royal African Durbar plaatsgevonden, georganiseerd door Stichting AfroEuro. Het festival bracht verschillende culturen van over de hele wereld dichter bij elkaar door samen de diversiteit van Afrika te vieren.

De dag werd ingevuld door verschillende indrukwekkende optredens van onder andere de Ernest Darko Gospel band, de Ghanese Seekaman Highlife band en de culturele groep Dunekpoe Dance Ensemble en was geopend door CEO of AfroEuro dhr. Vincent Gambrah. Naast deze acts kregen ook andere getalenteerde mensen van jong tot oud de kans om zichzelf te presenteren aan het publiek, die hen met veel enthousiasme ontvingen. Het evenement gaf het publiek de kans om kennis te maken met de cultuur, het eten en producten uit verschillende Afrikaanse landen waaronder Ghana en Sudan. Verschillende Afrikaanse gemeenschappen uit Den Haag en omstreken waren dan ook goed vertegenwoordigd tijdens dit bijzondere evenement. De presentatie van traditionele Ghanese Chiefs en Queens was een bijzondere aanvulling op de culturele activiteiten die gedurende de dag hebben plaatsgevonden. Vertegenwoordiger van de Ghanese ambassadeur Ms. Doris Brese was ook aanwezig om een gemotiveerd toespraak aan aanwezigheid te geven. Ze zei dat Afrikanen moesten samen werking met hun buren om de gemeenschaap goed op te bouwen. Tijdens deze festival waren ook de Asanteman Traditional Council Holland aanwezig(Asantehene en Asante Queen mother of Holland)

Al met al was het een zeer geslaagde, zonnige dag vol met nieuwe indrukken en bijzondere interculturele ontmoetingen. Met dank aan alle aanwezigen kijken wij terug op een succesvolle editie van de Royal African Durbar en wij hopen u graag te mogen ontvangen tijdens één van onze toekomstige events. Bezoekers waren heel tevreden en hopen dat wij de festival weer organiseert volgende jaar.

Met dank,

De organisatie, Royal African Durbar (2016)

View Event Photos