Tentoonstelling One day I’m gonna make it Migranten dromen in het Humanity House

9 March Print

– PERSBERICHT –
Tentoonstelling One day I’m gonna make it
Migranten dromen in het Humanity House

Van 14 maart t/m 28 juli is de fototentoonstelling One day I’m gonna make it van Karine Versluis in het Humanity House te zien. One day I’m gonna make it gaat over toekomstdromen en toont het contrast tussen droom en werkelijkheid van migranten. Tijdens de opening op 14 maart gaan de maker Karine Versluis en de Oegandeese journalist Ssuuna Golooba, oprichter van Surprising Europe, met elkaar in gesprek.

Afgelopen zomer reisde documentaire fotograaf Karine Versluis naar Lagos (Nigeria) waar ze in contact kwam met een aantal jonge vrouwen die van het oosten van Nigeria naar de stad Lagos zijn gekomen om een nieuw leven op te bouwen. Sommige van hen dromen verder, van Europa, omdat ze daar zulke goede verhalen over horen. In Nederland interviewde Versluis West-Afrikaanse vrouwen die de stap hebben gewaagd om hun droom te verwezenlijken om naar Nederland te komen. One day I ‘m gonna make it zet de bezoeker aan om na te denken over de grenzen tussen toekomstdromen en realiteit en wat het betekent om huis en haard te verlaten op zoek naar een beter bestaan.


Avondprogramma
Op donderdag 14 maart om 20.00 uur is de officiële opening van de fototentoonstelling. Tijdens het avondprogramma gaan Ssuuna Golooba en Karine Versluis in gesprek. Karine Versluis zal toelichting geven op One day I’m gonna make it en Ssuuna Golooba zal vertellen hoe hij in Oeganda droomde van een leven in Europa. Hij gaf zijn baan als fotojournalist op, nam afscheid van zijn familie en vertrok naar Nederland. In Nederland aangekomen bleek het allemaal niet zo mooi als hij had gehoopt. Uiteindelijk keerde Golooba illusies armer en ervaringen rijker terug naar Oeganda. Op basis van zijn ervaringen richtte hij Surprising Europe op, een platform en website waarop Afrikaanse migranten in Europa ervaringen uitwisselen en advies geven.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van di t/m vr van 10.00 – 17.00 uur en op za en zo van 12.00 – 17.00 uur.  Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag. humanityhouse.org
________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie:
Journalisten zijn uitgenodigd om het avondprogramma bij te wonen.
Voor aanmelden of meer informatie, interviews en beeldmateriaal: Robert Verduyn, Humanity House, robert.verduyn@humanityhouse.org 070-31 000 57 of 06-397 69 151
One day I’m gonna make it is ontwikkeld i.s.m. Femke Lutgerink (FOTODOK), onderdeel van uitwisselingsproject Converging Visions en ondersteund door Mondriaan Fonds.
Meer informatie:

Agenda Link

Related Posts

Connect